09 AUGUSTUS 2014
  • DOOR: TEDDY RUKSPIN

Mokkels scoren op tinder: 8 + 1 gouden tips

Tinder

Toen Tinder vorig jaar doorbrak in de App Store en Google Play dachten velen dat de dating annex vleeskeuring app niet meer dan een hype zou blijven. Bijna een jaar later kent de app in Nederland echter nog steeds ruim 1 miljoen gebruikers. Daarmee is Tinder nog steeds een aantrekkelijk platform voor het ontmoeten van dames en heren en het regelen van dates. Maar hoe boek je succes met Tinder? Wij geven je een aantal gouden tips!

Er zijn online al behoorlijk wat lijsten te vinden met don’ts voor mannen op Tinder. Denk aan het gebruik van profielfoto’s met kinderen of dieren, liegen over je leeftijd, geen bio (of juist eentje die véél te lang is) en seksueel getinte openingszinnen. Nee, zo moet het dus niet!

Maar hoe dan wel? Om ervoor te zorgen dat je ervaring met deze Android of iPhone app positief is en je eindelijk een keer die date gaat scoren, kun je het beste deze tips in gedachten houden.

1. Zorg voor een goede profielfoto

Tinder draait voornamelijk om vleeskeuren en de kans is groot dat jouw foto slechts een seconde is beeld is bij het andere geslacht. Kies daarom een profielfoto die scherp is, goed belicht en waarin jouw beste features naar voren komen. Bij de huidige iPhones maakt de scherpte van je foto misschien wat minder uit, maar veel Android-toestellen hebben een groot scherm en ook de iPhone 6 krijgt een groter display. Daarom kun je maar beter goed voorbereid zijn!

Zorg daarnaast voor een glimlach en kies geen foto’s waar nog tig andere personen op staan; dat schept alleen maar verwarring. Foto’s met kinderen en dieren schrikken af en zijn daarmee ook uit den boze.

2. Meer foto’s, minder Photoshop

Heb je meer dan één goede foto van jezelf, voeg die dan ook toe aan je profiel. Het is een manier om je te onderscheiden en te laten zien dat je écht een knappe gozer bent die de likes van het andere geslacht verdient. Ga echter niet Photoshoppen om jezelf er beter uit te laten zien; de meeste vrouwen prikken daar direct doorheen. Echt waar.

3. Denk na over je bio

Het is niet alleen belangrijk om aandacht te besteden aan je profielfoto, maar ook je bio komt telkens in beeld. Zorg dat er iets staat dat hout snijdt! Een scherpe of humoristische oneliner die bij jou als persoon past, kan eraan bijdragen dat vrouwen je sneller een like geven. Noem daarnaast je lengte (mits je niet kleiner bent dan 1.65 meter) en wat je bezighoudt in je leven. Houd het echter to-the-point en bescheiden: niemand zit te wachten op ellenlange verhalen waarin je jezelf ophemelt.

4. Liken als een malle

Om Tinder te gebruiken, moet je een koppeling maken met Facebook. Hierdoor worden je gegevens en foto’s automatisch ingeladen in je profiel, al kun je die achteraf natuurlijk aanpassen. Zorg er wel voor dat je voordat je gaat Tinderen je favoriete artiesten, films, restaurants, hobby’s, etcetera hebt geliked. Deze komen bij je lijst met voorkeuren te staan en helpen je om te ontdekken of je raakvlakken met iemand hebt. Houden jij en je (hopelijk) toekomstige date van dezelfde soort films, dan heb je meteen een gespreksonderwerp om het ijs te breken.

5. Check je instellingen

Vanuit de instellingen kun je bepalen of je wil zoeken op mannen, vrouwen of beide. Daarnaast stel je hier de minimum- en maximumleeftijd in, alsmede de zoekradius. Zoek je een groen blaadje dat bij jou om de hoek woont, dan is dit precies aan te geven. Wees echter realistisch wat je zoekt en bepaal voor jezelf hoe ver je wil reizen voor je potentiële date.

6. Play it cool

Heb je eindelijk een match gescoord, start dan niet meteen met het luchten van je hart, maar denk even na hoe je het gesprek wil starten. Breek het ijs met een grap of opmerking die betrekking heeft op jullie gemeenschappelijke interesses en stel je geïnteresseerd op door vragen te stellen. Play it cool en reageer niet té snel als de ander dat ook niet doet. Wees daarnaast interessant: de woorden ‘Hey’of ‘Hoi’ nodigen niet uit tot een boeiend gesprek. Oh, en zo moet het dus ook niet.

7. Wees geen Klaas

Tinderaar Klaas is ook een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet op Tinder. Hij stelt zich op als een enorme hork en deelt de bizarre gesprekken die hij met meisje heeft op zijn Facebookpagina. Die heeft inmiddels al behoorlijk wat fans, maar we kunnen ons niet voorstellen dat Klaas zelf veel succes heeft bij de Tinder-dames.

8. Sla contactgegevens op

Heb je een goede klik met je gesprekspartner, dan wordt het op een gegeven moment natuurlijk tijd om haar op date te vragen. Houd er wel rekening mee dat Tinder nog steeds wat bugs kent waardoor (gedeelten van) gesprekken opeens kunnen verdwijnen. Zorg er daarom voor dat je belangrijke informatie even opschrijft of de ander toevoegt op Facebook of WhatsApp. Op die manier houd je contact en kun je je date optimaal voorbereiden.

Bonustip: Swipe altijd naar rechts

Het ligt natuurlijk voor de hand, maar door naar rechts te swipen en elke vrouw te liken, vergroot je je kans op een match en een potentiële date. Je kunt immers in korte tijd een groot aantal profielen beoordelen en komt bij meer dames onder de aandacht. Het echte filteren doe je achteraf en het is niet eens verplicht om met iedere match te praten.

Let wel tijdens het swipen op dat je niet zomaar iedereen met gemeenschappelijke Facebook-vriend liked. Check even wie de desbetreffende vriend(in) is en hoe goed je diegene kent. Op die manier voorkom je ongemakkelijke momenten als je op een feestje ineens een afgekeurde Tinder-match tegen het lijf loopt.

REACTIES OP DIT ITEM

Iedereen liken is wel triest. Sowieso, daten door Tinder? No.

  • DOOR: LOUZIWOURI
  • 09-08-2014

Nooit van cheerleader effect gehoord zeker Teddy, of How I Met Your Mother gekeken

  • DOOR: TINDERTIP
  • 09-08-2014